Kategória minősítések


Az általunk forgalmazott termékek elsősorban külföldi importból beszerezett használt termékek.

Mivel használt, de legalábbis másodkézből származó termékekről van szó, ezért óhatatlanul is előfordulhat, hogy használatból eredő kisebb-nagyobb sérülések találhatóak rajtuk.

Ezek a sérülések a mindennapi használatot legtöbbször nem befolyásolják, elsősorban esztétikai jelentőséggel bírnak.

Alapos tesztelésünk után a termékeinket ezzel a szemponttal nézzük át, majd a hiba, sérülés jellegétől függően minősítjük, illetve kategorizáljuk.

A minősítés során 4 kategóriába soroljuk termékeinket:

A jobb megértés érdekében a minősítések alapjául szolgáló hibákat, sérüléseket az alábbi képekkel szemléltetjük.


Karcos fedlap:

A fedlapon eltérő formájú és mélységű karcok vannak, de a kijelző hibátlan működését nem befolyásolják.

 

Repedés a burkolaton:

Általában a laptopok legnagyobb részénél a sarok részen vagy a burkolat gyenge pontjain előfordul repedés. Ez nem jár kasztni darabka vesztéssel és sokszor észre sem lehet venni.

 

Folt a kijelzőn:

Itt nagyon eltérő méretek és telítettségek fordulhatnak elő. Vannak olyan foltok, melyek bármilyen színű felületen is azonnal észrevehető ,mert sokkal élesebb fényt ad azon a ponton a kijelző. A másik lehetőség amikor annyira pici a mérete és a telítettsége, hogy csak fehér háttér mellett nagyon koncentrálva lehet megtalálni.

 

Pixel hiba a kijelzőn:

A kijelző 1 pontjában 1 pixelnyit befeketedik a kijelző és olyan is marad. Ez lehet valós pixelhiba is, de olyan is van amikor 1 porszem belekerül a kijelző rétegei közé. Az utóbbi javítható, csak szakember tudja elvégezni és elég körülményes.

 

Pixelcsík:

A kijelzőn megjelenik egy vízszintes vagy függőleges irányban olyan kijelző csík hiba melyek már zavarón hatnak a felhasználóra.

 

Karc a kijelzőn:

Használatból eredendően, átlagban 1 cm vagy kisebb karc van a kijelzőn, elég eltérő helyeken. Nem igazán lehet észrevenni a hétköznapi életben.

 

Nyomott, kopott vagy ütött:

Körülbelül a repedés mértékével élve ezek olyan hibák, melyek valamilyen külső hatás következtében kicsit eldeformálódik a burkolat. Leggyakrabban a fedlap szokott nyomott lenni (kijelzőt nem éri károsodás). Ütést legtöbbször a laptop sarka vagy oldala szenved.

 

Billentyű vagy egérgomb hiány:

Ebben a kategóriában a laptop billentyűjéből 1 illetve több gomb is hiányozhat, ez magába foglalja a gomb alatt lévő szerkezetet is, de nem minden esetben. Az egyik ritka eset amikor valamelyik egér gomb nem működik, vagy fizikálisan hiányzik a gomb, de használható a gumi tappanccsal ami alatta van.

 

Törés:

Ez a hiba már anyagvesztéssel jár. Leggyakrabban a laptopok sarkaiból vagy a palmrestből szokott lepattanni egy kis darabka, illetve a szellőző nyílások fogai szoktak még ilyen sérüléseket szenvedni.

 

A fenti hibákat, sérüléseket csak szemléltetésként mutatjuk be. Amennyiben sérült terméket kínálunk megvételre, úgy minden egyes hibáról ügyfeleinket kellően tájékoztatjuk, igény esetén a megvásárolandó termékről egyedi fényképet készítünk. A minősített termékeket kérjük, megvásárlás előtt, minden esetben tekintse meg illetve ellenőrizze!